TROY-Wiki, etätyöskentely - vaihe 1

Valitse, tutustu ja esittele ammattialakohtaisessa Wikispaces Wikissä ainakin yksi sosiaalisen median työväline, palvelu tai yhteisö. Jokainen osallistuja valitse yhden tutustumiskohteen varattuaan ja nimettyään sen ensin allaolevaan taulukkoon. Kuvaa esittelyssäsi SM-yhteisön tärkeimmät ominaisuudet ja käyttökohteet siten, että muut tämän perusteella tietävät mistä on kysymys. Voitte tarvittaessanne myös täydentää toinen toistenne esityksiä ja kuvauksia.

Nimi
SM työkalu, palvelu tai yhteisö
SM-palvelun ominaisuudet ja käyttökohteet
Olli Opiskelija
Työkalu: xxx-yyy
Työkalu löytyy osoitteesta; www.aaa-bbb.com. Työkalulla voidaan saumata ja muurata ja hioa ja kaikkea mahdollista. Eikä maksa mitään. Työkalua on helppo käyttää ja se sopii myös tee-se-itse miehille ja naisille!
Aija
Keski-Korsu
Juha Mäntykangas
Flickr
Siirsin tän jutun tähän sille tarkoitettuun paikkaan, TROY-väen "lokeroon", notta semmosta.
ps. en kuitenkaan poistanut alkuperäistä...ainakaan vielä. T: juha
Minä poistin alkuperäisestä paikasta, näkyi niin hieroglyfinä, jota en osannut lukea, vaikka olen käynyt Ekyptissä.

Flickr on helmikuussa 2004 julkaistu verkkopalvelu, osoite http://www.flickr.com/, jossa käyttäjät voivat julkaista ottamiaan digikuvia ja arvostella muiden kuvia. Sivuston mukaan Flickr'ssä oli noin neljä miljardia kuvaa lokakuussa 2009.
Flickr tarjoaa ilmaiseksi mahdollisuuden ladata palveluun 100 megatavua kuvia kuukaudessa. Ilmaisten käyttäjien toimintoja on monilla tavoin rajoitettu, esimerkiksi käyttäjän kuvasivulla näkyy vain 200 viimeksi ladattua kuvaa. Loputkin säilyvät Flickrissä, mutta niitä pääsee katsomaan vain suoran, kuvaan vievän linkin kautta. Vuosimaksun maksaneet käyttäjät voivat ladata Flickriin rajattoman määrän kuvia. Kuvien on kuitenkin oltava alle 10 megatavun kokoisia.
Ensimmäinen toiminto oli kirjautua palveluun. Samalla tuli yahoo-sähköpostitunnus. Kirjautuminen vei hieman aikaa, jotta se sujui oikein ja sai annettua sopivan käyttäjätunnuksen. Lopulta hyväksyi ohjelman ehdottaman eunimi ja sukunimi yhteen. Omalla koneella kone muisti kirjautumisen, joten työkoneella oli vaikeuksia muistaa.
Kuvien siirto kävi yksi kerrallaan. Ilmeisesti mahdollisuus myös lataamiseen ryhmänä. Myös videoita voi laittaa. Kuvat kannattaa pienentää valmiiksi.
Kuvien järjestäminen ja selitysten lisääminen on mahdollista. Kuvien katselussa hyvää on katsominen slideshow:na,